WORLD HAT CULTURE

Sosyal içerikli projem ise Dünya şapka tarihi ve kültürü ile ilgili.

Buradaki amacım kendi ülkelerimiz açısından geçmiş tarihimizde netür şapkalar giyiyormuşuz,giymiş olduğumuz şapkalarımızın eski tarihimizden günümüze geçirdiği değişiklikler,kültürümüze etkisi yada kültürümüzün şapka üzerindeki etkisi(gerek motifler anlamında gerekse şekliyle kültürel anlatım ve tasarım ile ilgili)
AMACIM NE?BU PROJE BİZLERE NELER KAZANDIRACAK?
Benim hayalim bu projeyi tüm dünya ülkelerine yayabilmek,sırasıyle bu prohede yer almak isteyen ülkelerin bir başka ülkeye giderek şapkanın kendi ülkelerindeki yerini önemini motiflerini şekillerini örnekleriyle tanıtmak anlatmak dolayısıyle şapkayı vesile ederek insanlara yeni ufuklar açmak.Yeni dostlar dostluklar ele etmek.
KURA SONUCU KAYIT OLAN ÜLKELERE ZİYARET
Bu projede yer almak üzere kayıt olmuş ülkeler arasında çekilecek kura sonucuna göre hangi ülke torbadan çıktıysa diğer ülkeler o 
ülkeye ziyaret edecekler.Şapka ile ilgili ülkelerini temsil edilecek şapka örnekleri,sponsorları,iş adamları,bu ürünleri günümüzde imal eden katılmak isteyen Atölye sahipleri işçileri veya temsilcileriyle yanlarına getirmek istediği misafirleriyle,sanat ile ilgili devlet kuruluşları yada temsilcileriyle.
KONUŞMA HAKKI
Hangi ülke ziyaret edilmiş ise o ülke konuşma hakkına sahip olacak ve Şapka ile ilgili kendi tarihini ve kültürünü örnekleriyle anlatma hakkına sahip olacak.Fakat her ülkenin kendi kültürünü tanıtım ve sergileme imkanı olacak.
MADDİ ANLAMDA YARARLARI
Tabiki bu vesile ile tanışma imkanı bulan atolye sahiplerinin,iş adamlarının diğer ülkelerle iş anlamında anlaşma imkanları doğabilecek.
En azından yeni fikir,yeni çevre ve dostluklar ,ayrı kültürlerin tarihte yerini almış unutulmuş denilen kültürlerinin harmanlanmasıyle çok güzel tasarımların tekrar hayatımızda yer alması anlamında yararları olabileceğini tahmin ediyorum.
TURİZM
Turizm anlamındada gidilen ülkelere bu tarz projelerin maddi ve manevi anlamda bir hareket katacağını umuyorum.
ANLAM KATMAK
Bu tarz etkinliklere anlam katmak maksadiyle projelerde geliştirilebilinir.En azından orada gerçekten  hoş projelerin şapka anlamında,mezat ortamında satılarak afrika çocuklarına yada ziyaret edilen ülkedeki fakir ailelerin çocuklarının eğitimine geçimine bir nebzede olsa katkıda bulunabilmek amacıda çok yararlı bir davranış olabilir.
KONUŞMACILAR
3 günlük bir etkinlik olduğunu vararsayarsak orada şapka kültürü haricinde sizlerinde belirleyeceğiniz ayrı katagorilerde dünya insanlığı yararına seminer anlamına değerli konuşmacılar katkıda bulunabilirler.

Tabiki çok gemiş bir konu geliştirilebilinir.
SAYGILARIMLA
Zafer Keskin

zaferkeskin1961@gmail.com

FOR THİS PROJECT
I'M LOOKING FOR PROJECT PARTNERS to COMPANY

Yorum Gönder

0 Yorumlar