SOLİDWORKS

''Süper Bir Program Ve bu Programla Çizmek Bana Bağımlılık  Yaptı.Bu Programa Emeği Geçen Kim Varsa Minnet ve Şükranlarımı Sunmadan Geçemeyeceğim.Bence Gençlik Yada Mühendis,Teknik İşlerle İlgilenen Herkim Varsa,Tahsilli Yada Tahsilsiz,Hobi İle Uğraşan Mucit Kim Varsa Bu Programı İnceleyin Derim.TEŞEKKÜR EDİYORUM SOLİDWORKS EMEKTARLARI.'SOLİDWORKS
Not:'(Solidworks ile ilgili hiç bir eğitimim olmamasına rağmen 4 günlük ciddi bir çalışma sonucunda 2.hafta sonundaki gelmiş olduğum nukta.)
















Bu sitede yayınlanan bütün çalışmalar,araştırmalar,fikirler ,ve buluşlar tamamen bana yani ZAFER KESKİN'e aittir.Bütün hakları saklıdır.Dikkatinize; Saygılar.


SolidWorks Nedir?
SolidWorks üretime yönelik olarak 3 Boyutlu katı model tasarlanmasına, tasarlanan parçaların montajı, simülasyonu ve analizlerine olanak tanıyan bir CAD/CAM yazılımıdır. CAD (Computer Aided Design-Bilgisayar Destekli Tasarım) ve CAM (Computer Aided Manufacturing-Bilgisayar Destekli Üretim) aşamalarında oldukça güçlü olan yazılım, CNC(Computer Numerical Control-Bilgisayar Sayımlı (Kontrollü) üretim yöntemlerine de tam uyum sağlar. Program ayrıca Sheet Metal (Saç Metal) çizim araçları sayesinde Saç Metal Bükme/Şekillendirme yöntemiyle imalat için de tasarım çözümleri sunar.

SolidWorks Eğitimi Alan Kişiler Hangi alanda çalışabilir?
Solidworks Eğitimi alan kişiler aşağıdaki sektörler başta olmak üzere CAD/CAM talebi olan birçok sektörde çalışabilir:

CNC Makineleri ile üretim yapılan iş kollarında (Metal/Plastik Kalıpçılığı gibi) 
Makine Mühendisliği, Teknisyenliği, Teknikerliği alanlarında 
Endüstriyel Ürün Tasarımında 
Mekatronik (Mekanik Elektronik) Alanında 
Sac Metal Malzeme ile Üretim Yapılan Sektörlerde
Otomotiv Sektöründe 
Gemi İnşa/Uçak Mühendisliği Alanında

SolidWork Kursu Almak İçin Ön Bilgi Gerekli mi?
SolidWorks eğitimi almak isteyenlerin teknik resim bilgisine ya da Makine Mühendisliği/Teknikerliği, Endüstriyel Tasarım gibi üretime yönelik alanlarda bilgisinin olması önemli bir avantajdır. Bununla birlikte yoğun bir ön bilgiye sahip olmayan fakat temel bir teknik resim algısı, konuya ilgisi olan kişiler SolidWorks eğitimlerinde başarılı olabilmektedir. Autocad gibi bir CAD programı bilgisi de büyük avantaj sağlamaktadır.

SolidWorks Eğitimi Ne İşe Yarar?
SolidWorks eğitimi alan kişi endüstriyel yollarla üretilebilen her türlü ürünün fikir sürecinden, tasarım aşamasına, prototipi ya da imalatı için gerekli olan 3 boyutlu modelleme sürecine kadar her alanına hakim olabilir. Tabi kişinin bu alanlardaki mesleki bilgisi ve tecrübeleri de önemlidir. CNC ve CAD/CAM yöntemleriyle üretim yapan her türlü sektörde iş bulabilir. Makine Mühendisliği , Endüstriyel Tasarım, Kalıp İmalatçılığı gibi sektörlerde görev yapan kişilerin SolidWorks Programına hakim olması önemli bir avantajdır.

SolidWorks Ne için ve Nelerde Kullanılır?
SolidWorks öncelikli olarak üretime yönelik tasarımlar oluşturmayı hedefleyen bir programdır. Üretime yönelik olarak kullanıldığında CNC ya da Saç Metal yöntemleriyle üretim yapılan bütün sektörlerde kullanılır. Endüstriyel Tasarımcılar, Makine Mühendisleri/Teknisyenleri, Endüstri Mühendisleri, Gemi İnşa sektörü, Uçak üretimi ve otomotiv gibi bir çok sektörde güçlü destek sağlayabilen bir programdır.
SolidWorks programı ürün tasarımlarında, hızlı prototip makinaları kullanılan tasarım süreçlerinde de oldukça işlevlidir. Ürün üretilmeden önce Solidworks ortamında çizilir, montajı yapılır, farklı materyallerle görsel sunumu hazırlanabilir ve mekanik hareketlerinin animasyon videoları hazırlanabilir.

SolidWorks Ne Kadar Sürede Öğrenilir?
SolidWorks eğitimi grup eğitimi olarak planlandığında 48 Saatlik bir sürede teknik çizim, 3 boyutlu tasarım, tasarlanan ürünlerin montajı, temel analiz ve simülasyon gibi aşamaları öğrenilebilmektedir. Özel ders olarak planlandığında kişiye ve taleplerine bağlı olarak süre değişmektedir.
Alıntı

Süper bir foto 

Yorum Gönder

0 Yorumlar